perhokalastus

Foamiperhot esittelyssä

Ottiperhon valikoimasta löydät yli 50 erilaista foamiperhoa. Foami on tullut jäädäkseen perhonsidontaa, vaikkakin se on monelle vielä uusi tuttavuus. Perhonsidontamateriaaleihin on ilmestynyt jos jonkinlaista foamimateriaalia. Tässä plogissa esitellään lyhyesti erilaiset foamiperho-ryhmät, joita sivuillamme on saatavilla.

Foamimurkku ja muut Foamihyöteiset:

Foamimurkku lienee yksi myydyimmistä foamiperhoista. Mustan värin lisäksi shokkiväri vaalenpunainen on lähes yhtä suosittu. Foamimurkku on loistava yleisperho niin virtavesillä kuin järvillä. Murkkuja asustelee kaikkialla, murkut kuuluvat perhorasioiden pakollisiin perhoihin. Koukkukoko 14 on varma peruskoko Foamimurkulle, mutta koko 12 lienee lähes yhtä ostettu.  Murkkujen lisäksi Foamista on sidottu Foami Koppis, Foami Lentomurkku jne.

https://www.ottiperho.com/perhot/pintaperhot/lentomurkku-oranssi-735/

Lentomurkku

Pintapupat eli Foperpupat

Pintapupien kuoriutumisen aikaan vedenkalvon alla käy melkoinen kuhina, kun koskikalat iskevät kuoriutuviin pintapupiin. Ruotsalainen superpupa on noussut pintapupakalastuksen klassikoksi. Superpupaa on edelleen kehittänyt Pertti Kanerva, joka sitoi pupan selkään palasen foami parantaen perhon kelluntaominaisuuksia. Perho sai nimekseen foperpupa.

Alkuperäisessä mallissa häkilä on leikattu perhon alta. Toiset leikkaavat sen kokonaan pois, toiset jättävät parin millin häkilän, joka harjataan tuuheaksi. Saat itse valita millaiseksi sen joalla haluat, häkilä on helppo leikata. Samoin foamia voit lyhentää, erityisesti jos kalasta hyvin tyvenessä virrassa.

https://www.ottiperho.com/perhot/larvat-ja-pupat/foperpupa-keltainen-274/

Balloon Caddikset:

Balloon Caddikset jäljittelevät vedenkalvolle istahtanutta vesiperhosta. Perhossa on hyödynnetty oivallisesti foamin tuomia uusia kelluntaominaisuuksia. Siipi on sidottu putkimaisesta peurankarvasta, joka antaa siivelle ryhdikkään muodon. Siiven joukkoon on lisätty sopivasti marabouhöyhentä luomaan nukkapintaisen siiven tunnelma. Etuosaan on lisätty foamia. Vedenalta katsottuna Foami antaa perholle oikeanlaisen vesiperhosen profiilin, ja foami lisää perhon kelluntaominaisuudet huippuunsa. Nämä Caddikset ovat keränneet viimeaikoina suurta suosiota, ja osaltaan syrjäyttämässä perinteisen peurankarvaisen Caddiksen (Elk Hair). Ottiperho.com -verkkokaupasta löydät näitä vaihtoehtoja useassa eri värissä.  https://www.ottiperho.com/perhot/pintaperhot/balloon-caddis-olive-690/

Foamiroikkujat

Dupatut foamiroikkujat jäljittelevät niinikään vedenkalvolla munivaa vesiperhosta, mutta perho toimii myös pintapupana! Roikkujat ovat erityisen hyvä koskikalastukseen. Foamiroikkujista on  tullut viimevuosien suosituimpia pintaperhoja, perhojen loistavat kelluntaominaisuudet on saatu hyödyntämällä foamia. Pintakalvossa roikkuja perho näkyy selvästi. Aktiivinen kala, joka on jo noussut syönnökselle havaitsee perhon myös sivusuunnassa.

https://www.ottiperho.com/perhot/pintaperhot/11467/

Foami Goddard Caddikset

Foami Goddard Caddis

Goddard Caddis lienee yksi legendaarisimmista vesiperhosen jäljitelmistä. Peurankarvarunkoja tuuhea häkilä tekevät perholle erinomaiset kelluntaominaisuudet. Tässä muunnelmassa laskuvarjohäkilän päälle on varsinainen siipi korvattu foamilla, joka kelluttaa perhoa erityisen hyvin. Samalla foami toimii hyvänä indikaattorina tärpille ja parantaa perhon näkyvyyttä koskessa. Perho jäljittelee mallikkaasti aikuista vesiperhosta tai koskikorentoa, joka on laskeutunut vedenkalvolle. Se on yksi suosituimmista taimen/harjus -pintaperhoista maailmassa. Ottiperho.comin valikoimassa on useita eri sävyjä peurankarvarungon ja häkilän värimaailmojen suhteen.

https://www.ottiperho.com/perhot/pintaperhot/goddard-caddis-foam-721/

Foami Klinkhammerit

Klinkhammer eli kalvoroikkuja on erinomainen päivänkorentoja ja vesiperhosia jäljittelevä perho. Foami muunnelmassa klinkin siipi on korvattu foamilla. Kelluvuus on takuuvarmaa, ja kellunta-aineeseen ei tarvitese sormia sotkea. Klinkhammer eli kalvoroikkuja näyttäytyy houkuttelevana ravintokohteena, sillä pintakalvoon jumiin jäänyt ja kuoriutuessaan pyristelevä, varsin hitaasti liikkuva hyönteinen on helppoa ravintoa nälkäisille lohikaloille. Perho on todella monikäyttöinen. Sitä kannattaa kokeilla vaikka päiväkorentojen kuoriutuminen ei olisikaan mitenkään erityisen vilkasta. Epämääräisiä pintakäyntejä kannattaa kokeilla kalvoroikkujilla. Monesti kookkaatkin kalat käyvät hakemassa pientä evästä heti pintakalvosta ja sen alapuolelta.

https://www.ottiperho.com/perhot/pintaperhot/10900/